Referenties

Bij Hier en Nu heb ik voor het eerst kennis gemaakt met mindfulness. Erg prettig vond ik de kleine groep waarin het gegeven werd. Door de oefeningen die Ilse op een zeer prettige, rustige en professionele manier bracht, ben ik mij meer bewust geworden van de geluksmomenten die ik waarschijnlijk voor de mindfulnesstraining niet had opgemerkt. Op momenten dat er weer veel onrust in mijn hoofd dreigt op te spelen , kan ik door de training nu veel bewuster de rust in bouwen, die nodig is om op een prettige manier de dag door te komen. Ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar meer rust en stabiliteit naast alle hectiek en verplichtingen van het leven.

Mindfulness bij Ilse voelt als thuiskomen. In een vertrouwde, veilige omgeving leidt Ilse je met haar fijne en warme stem door de meditaties. Nooit wordt het zweverig en altijd is er de nodige afwisseling. Ilse lijkt feilloos aan te voelen wat ieder individu nodig heeft. Daar waar ik wat sceptisch aan mijn eerste sessie begon, zou ik dit rustpunt in mijn leven niet graag meer willen missen. De uren bij Ilse geven niet alleen ontspanning maar zeker ook nieuwe inzichten. Ik kijk er naar uit nog veel meer te mogen leren.

.

 De eerste keer dat ik bij Ilse op gesprek kwam, voelde ik mij direct op mijn gemak. Ze is heel open en daardoor durfde ik haar ook van alles te vertellen. Ze heeft verschillende manieren om je te helpen tot inzichten te komen en ik voel me altijd heel fijn als ik bij haar langs ben geweest. Je merkt aan alles dat Ilse echt goed weet waar ze het over heeft, voor elke situatie heeft ze ook bijpassende boeken om jezelf te kunnen verdiepen in de dingen waar je tegenaan loopt.

Mindfulness training betekent voor mij even op de rem trappen. Dan pas voel ik hoe het werkelijk met mij gaat. Door in aandacht te kijken naar mijzelf, ga ik weer bewuster ademen en leven. Hierdoor heb ik weer meer ruimte in mijn hoofd en kan ik vrijer ademen. Alles wordt zachter en milder, ik noem het eerder

Ilse heeft een fijne manier om gevoelens en gedachtes inzichtelijk en soms bijna tastbaar te maken. Ze weet de link te leggen tussen hoofd & lichaam. Dat doet ze door vragen te stellen zoals: “hoe kan je dat voelen ?”, “waar kan je dat voelen?” en “is het hard of zacht?”etc. Wat ik ook fijn vind is dat we samen ontdekken waar mijn gevoelens, gedachtes en patronen vandaan komen. De verbinding tussen vroeger & heden, zodat ik daardoor begrip kan hebben en dingen kan proberen los te laten én vanuit het hier & nu te leven.

Gesprekken met Ilse zijn stukjes ontdekkingsreis in en over mijzelf. Ze zijn liefdevol, vrij van oordeel, respectvol en leerzaam. Ik kijk er altijd naar uit en vertrek daarna met een vol hart en opgeruimd gevoel.