Referenties 

De eerste keer dat ik bij Ilse op gesprek kwam, voelde ik mij direct op mijn gemak. Ze is heel open en daardoor durfde ik haar ook van alles te vertellen. Ze heeft verschillende manieren om je te helpen tot inzichten te komen en ik voel me altijd heel fijn als ik bij haar langs ben geweest. Je merkt aan alles dat Ilse echt goed weet waar ze het over heeft, voor elke situatie heeft ze ook bijpassende boeken om jezelf te kunnen verdiepen in de dingen waar je tegenaan loopt.

Mindfulness training betekent voor mij even op de rem trappen. Dan pas voel ik hoe het werkelijk met mij gaat. Door in aandacht te kijken naar mijzelf, ga ik weer bewuster ademen en leven. Hierdoor heb ik weer meer ruimte in mijn hoofd en kan ik vrijer ademen. Alles wordt zachter en milder, ik noem het eerder kindfulness

Ilse heeft een fijne manier om gevoelens en gedachtes inzichtelijk en soms bijna tastbaar te maken. Ze weet de link te leggen tussen hoofd & lichaam. Dat doet ze door vragen te stellen zoals: “hoe kan je dat voelen ?”, “waar kan je dat voelen?” en “is het hard of zacht?”etc.

Wat ik ook fijn vind is dat we samen ontdekken waar mijn gevoelens, gedachtes en patronen vandaan komen. De verbinding tussen vroeger & heden, zodat ik daardoor begrip kan hebben en dingen kan proberen los te laten én vanuit het hier & nu te leven.

Gesprekken met Ilse zijn stukjes ontdekkingsreis in en over mijzelf. Ze zijn liefdevol, vrij van oordeel, respectvol en leerzaam. Ik kijk er altijd naar uit en vertrek daarna met een vol hart en opgeruimd gevoel.